Политика за лични данни

Политика за лични данни на HOME-STYLE.BG

От 25 май 2018г. влиза в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на хостинг услуги, СуперХостинг.БГ отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

Информация относно длъжностното лице по защита на личните данни

  • Наименование: HOME-STYLE.BG
  • Седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, ул. Мортагон 5
  • Данни за кореспонденция: гр. Пловдив, ул. Мортагон 5
  • E-mail: info@home-style.bg
  • Телефон: 0893 74 81 84

Информация относно компетентния надзорен орган

  • Наименование: Комисия за защита на личните данни
  • Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  • Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  • Телефон: 02 915 3 518
  • Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
  • Уеб сайт: www.cpdp.bg

Чл. 1. (1) HOME-STYLE.BG събира и обработва личните данни на ползвателите на уебсайта на основание чл. 4, ал. 1, т. 2 и т. 3 от Закона за защита на личните данни и по-конкретно въз основа на следното:

  • Изрично получено съгласие на ползвателя;
  • Обработването е необходимо за изпълнение на задължения по договор, по който физическото лице, за което се отнасят данните, е страна, както и за действия, предхождащи сключването на договор и предприети по негово искане.

(2) С приемане на общите условия за ползване на услугите, предоставяни от HOME-STYLE.BG, Ползвателите изрично се съгласяват, че HOME-STYLE.BG има право да обработва личните им данни, предоставени за целите на изпълнението на услугите.

(3) Считано от 28.05.2018 г., което е началната дата на прилагане на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на личните данни), съгласието за обработка на личните данни се взема от Ползвателя изрично, в писмен вид и за всеки конкретен случай.

Чл. 2. (1) HOME-STYLE.BG събира и обработва личните данни, предоставени от Ползвателите за целите на предоставяне на Услугите, включително за следните цели:

  • счетоводни цели;
  • статистически цели;
  • защита на информационната сигурност;
  • обезпечаване на предоставяне на съответната услуга;
  • разрешаване на спорове между Ползвателите и трети лица;

(2) HOME-STYLE.BG следва следните принципи при обработката на личните данни на Ползвателите.

  • законност и добросъвестност;
  • точна определеност на целите на обработката;
  • съотносимост с целите на обработката;
  • точност и актуалност
  • съгласие на Ползвателите за обработка на данните.

Чл. 3. (1) HOME-STYLE.BG не събира и не обработва лични данни, а Ползвателите не предоставят лични данни, които:

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения, членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;
  • се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном.

(2) Ал. 1 не се прилага в случаите по чл. 5, ал. 2 от Закона за защита на личните данни.

Чл. 4. (1) При събирането и обработването на личните данни на Ползвателите,HOME-STYLE.BG осигурява достатъчна степен на защита съобразно развитието на информационните технологии срещу случайно или незаконно унищожаване, или от случайна загуба, от неправомерен достъп, изменение или разпространение, както и от други незаконни форми на обработване.

(2) Ползвателите се задължават да полагат дължимата грижа за съхраняване и защита на личните данни при предоставянето им на HOME-STYLE.BG

(3) Ползвателите се задължават да поддържат актуални личните данни, които предоставят на HOME-STYLE.BG

Чл. 5. В случаите, в които личните данни са получени от Ползвателя, за когото се отнасят, HOME-STYLE.BG има право да му предоставя, след предварителна преценка за необходимостта от предоставянето с цел гарантиране на справедливо обработване на данните по отношение на физическото лице, за всеки конкретен случай, следната информация:

  • получателите или категориите получатели, на които могат да бъдат разкрити данните;
  • данните за задължителния или доброволния характер на предоставяне на данните и последиците от отказ за предоставянето им;
  • информация за правото на достъп и правото на коригиране на събраните данни.

Чл. 6.HOME-STYLE.BG предоставя на Ползвателите достъп до личните данни, събрани в процеса на предоставяне и ползване на услугите.

Чл. 7. HOME-STYLE.BG предоставя на Комисията за защита на личните данни, достъп до водените от него регистри и не препятства контрола върху процеса по обработването.

Чл. 8. HOME-STYLE.BG предоставя на държавни органи лични данни на Ползвателите на услугите след изрично писмено нареждане и в предвидените от закона случаи и в обем, който не надвишава целите, за които са поискани.

Чл. 9. След постигане на целите на обработката на личните данни на Ползвателите,HOME-STYLE.BG унищожава данните или ги прехвърля на друг администратор на лични данни при спазване на изискванията на чл. 25, ал. 1 от Закона за защита на личните данни.

Чл. 10. (1) Ползвателите имат право на достъп до личните данни, които се отнасят за тях, като изпратят до HOME-STYLE.BG искане за предоставяне на достъп по електронен път.

(2) HOME-STYLE.BG предоставя достъп само до данните, отнасящи се за съответното физическо лице, което е изпратило искането за предоставяне на достъп.

Чл. 11. (1) Физическото лице, за което се отнасят данните има право по всяко време да изисква от HOME-STYLE.BG следното:

  • потвърждение за това, дали отнасящи се до него данни се обработват, информация за целите на това обработване, за категориите данни и за получателите или категориите получатели, на които данните се разкриват;
  • съобщение в разбираема форма, съдържащо личните данни на физическото лице, които се обработват, както и всяка налична информация за техния източник;
  • информация за логиката на всяко автоматизирано обработване на лични данни, отнасящи се до физическото лице.

(2) Физическото лице, чиито данни се обработват, има право да изисква действията по ал. 1 безплатно, най-много веднъж на всеки 12 месеца.

Чл. 12. Физическото лице, чиито данни се обработват отHOME-STYLE.BG има право по всяко време да поиска от HOME-STYLE.BG  следното:

  • да заличи, коригира или блокира негови лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на Закона за защита на личните данни;
  • да уведоми третите лица, на които са били разкрити личните му данни, за всяко заличаване, коригиране или блокиране, извършено в съответствие с горното изречение, с изключение на случаите, когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия.

Чл. 13. (1) Исканията, отправени до HOME-STYLE.BG съгласно настоящата политика, трябва да съдържат най-малко следното:

  • име, адрес и други данни за идентифициране на съответното физическо лице;
  • описание на искането;
  • предпочитана форма за предоставяне на информацията;
  • подпис, дата на подаване на заявлението и адрес за кореспонденция.

Чл. 14. (1)  HOME-STYLE.BG се произнася по искането на физическото лице съгласно чл. 13, ал. 1 в срок до 14 работни дни от подаването му.

(2) Срокът по ал. 1 може да бъде удължен от HOME-STYLE.BG до 30 работни дни, когато обективно се изисква по-дълъг срок за събирането на всички искани данни и това сериозно затруднява дейността на HOME-STYLE.BG

(3) HOME-STYLE.BG уведомява писмено физическото лице, отправило искането на удовлетворяването му или мотивирано отказва удовлетворяването на искането. Уведомлението се изпраща от HOME-STYLE.BG до физическото лице по пощата с обратна разписка или лично срещу подпис.

(4) Липсата на уведомление от страна на HOME-STYLE.BG до физическото лице по този член ще се смята за отказ.

Чл. 15. Физическото лице, за което се отнасят данните, има право на следното:

  • да възрази пред HOME-STYLE.BG срещу обработването на личните му данни при наличие на законово основание за това. Когато възражението е основателно, личните данни на съответното физическо лице не могат повече да бъдат обработвани;
  • да възрази срещу обработването на личните му данни за целите на директния маркетинг;
  • да бъде уведомено, преди личните му данни да бъдат разкрити за пръв път на трети лица или използвани от тяхно име за целите по т. 2, като му бъде предоставена възможност да възрази срещу такова разкриване или използване.

Чл. 16. (1) Физическото лице се съгласява, че HOME-STYLE.BG има право да съхранява информация или получава достъп до информация, съхранена в крайното устройство на получателя на услугите, които HOME-STYLE.BG предлага.

(2)  HOME-STYLE.BG осигурява на получателя на услугата възможност по всяко време да получи информация за съхраняваните в крайното устройство данни. Съответното физическо лице упражнява това право чрез запитване по електронна поща до HOME-STYLE.BG и чрез легитимация чрез лична карта.

(3) В случай, че физическото лице не е възразило изрично срещу съхраняването на информация или получаването на достъп до информацията, съхранена в крайното устройство, HOME-STYLE.BG има право да извършва тези действия. Физическото лице може да отправи писмено възражение по електронна поща до HOME-STYLE.BG

Ретаргетиране

С цел оптимизиране на предложенията си в мрежата, както и за продуктови препоръки, използваме технологията на Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ; „Google“) за създаване на потребителски профили под псевдоним за маркетингови цели и проследяване на онлайн поведението на посетителите на сайта ни. За тази цел могат да бъдат използвани „бисквитки“, които дават възможност за разпознаване на интрнет браузър при повторно посещение. Съхраняваната информация за поведението онлайн се анализира с помощта на алгоритъм, така че впоследствие въз основа на интересите да бъдат показвани целеви препоръки за продукти под формата на рекламни банери или обяви на уебсайтовете на трети страни. Потребителските профили под псевдоним не са свързани със съответния потребител чрез личните му данни без неговото специално и изрично съгласие. Можете да се откажете по всяко време от създаването на потребителски профили под псевдоним за целите на показването на реклами въз основа на интересите ви, като посетите страницата https://www.google.com/settings/ads. Допълнителна информация за рекламите въз основа на интересите ви можете да намерите на адрес http://www.google.com/policies/technologies/ads/.

Този уебсайт използва пиксела за ретаргетиране Custom Audiences на социалната мрежа Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, САЩ. С помощта на пиксела за ремаркетинг Facebook може да използва посетителите на нашия интернет сайт като целева група за показване на рекламите от социалната мрежа. За целта на компютъра ви се съхранява „бисквитка“ на Facebook. Допълнителна информация за целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната им обработка и използване от страна на Facebook, както и за възможностите ви за настройки с цел защита на личния ви живот, можете да намерите в указанията за защита на личните данни от страна на Facebook на следните адреси: https://facebook.com/policy.php и https://www.facebook.com/ads/settings. Можете да откажете използването на Custom Audiences на адрес https://www.facebook.com/login.php?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsettings%2F%3Ftab%3Dads

Уеб анализ

Google Анализ

Този уебсайт използва Google Анализ, услуга за анализ на рекламите, предоставяна от Google Inc. („Google“). Google Анализ използва т.н. „бисквитки“ – текстови файлове, които се съхраняват в компютъра ви и дават възможност за анализиране на използването на уебсайта. Проследяващите кодове на Google за този уебсайт използват функцията „_anonymizeIp()“. По този начин IP адресът се обработва в страните членки на ЕС или в другите държави от Европейското икономическо пространство само в съкратен вариант, за да се изключи възможността за директно свързване с конкретна личност. Само по изключение пълният вариант на IP адрес може да бъде изпратен до сървър на Google в САЩ, като се съкращава там. При възлагане от страна на лицето, управляващо този уебсайт, Google ще използва тази информация, за да оцени използването на уебсайта от ваша страна и да изготви отчет за рекламната дейност с цел предоставянето на по-нататъшни услуги, свързани с използването на уебсайта и на интернет като цяло. Изпратеният от браузъра ви IP адрес в рамките на Google Анализ няма да бъде свързван с други данни от Google. Можете да деактивирате съхраняването на „бисквитки“ с помощта на съответната настройка на браузъра си, но обръщаме внимание върху това, че в такъв случай няма да можете да използвате всички функции на този уебсайт в пълния им обхват. Можете също така да избегнете изпращането на данните, генерирани с помощта на „бисквитките“ и свързани с използването на уебсайта от ваша страна, (вкл. вашия IP адрес) към Google, както и обработката на тези данни от Google, като изтеглите и инсталирате следните приставки за браузъра: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Социални приставки

Facebook

В уебсайта си използваме т.н. социални приставки („приставки“) на социалната мрежа Facebook, която е собственост на Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, САЩ („Facebook“). Приставките са обозначени с логото на Facebook или с текстовете „Социална приставка от Facebook“ и „Facebook социална приставка“. Общ преглед на приставките от Facebook и как изглеждат те можете да намерите на адрес: https://developers.facebook.com/docs/plugins.
Когато отваряте страница от уебсайта ни, съдържаща такава социална приставка, браузърът ви установява директна връзка със сървърите на Facebook. Съдържанието на приставката се предава от Facebook директно към браузъра ви и се вгражда в страницата. Чрез това вграждане Facebook получава информация, че браузърът ви е извикал съответната страница на уебсайта ни, дори и ако нямате профил във Facebook или не сте влезли в него. Браузърът ви ще изпрати тази информация (включително и IP адреса ви) директно към сървър на Facebook в САЩ и тя ще бъде съхранявана там.
Ако сте влезли във Facebook, социалната мрежа може да добави посещението ви в нашия сайт към профила ви в нея. Когато взаимодействате с приставките, например използвате бутона „Харесва ми“ или оставяте коментар, тази информация също ще се изпраща директно към сървър на Facebook и ще бъде съхранявана там. Освен това информациите ще бъдат публикувани в профила ви във Facebook и приятелите ви ще имат достъп до тях.
Facebook може да използва тази информация за целите на рекламата, проучването на пазара и съобразеното с нуждите оформление на страниците в социалната мрежа. Освен това Facebook ще създава профили за използването, интересите и връзките, за да оцени например използването на сайта ни от ваша страна във връзка с показваните ви реклами във Facebook, за да информира други потребители на Facebook за дейността ви в нашия уебсайт и за да предоставя допълнителни услуги, свързани с използването на Facebook. Ако не желаете Facebook да свързва събраните данни за нашия уебсайт с профила ви, трябва да излезете от профила си, преди да посетите уебсайта ни.
Информация за целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната им обработка и използване от страна на Facebook, както и за свързаните ви с това права и възможности за настройки с цел защита на личния ви живот, можете да намерите на страницата с указания за защитата на личните данни от страна на Facebook, намираща се на адрес: http://www.facebook.com/policy.php.
Ако не желаете Facebook да свързва събраните данни за нашия уебсайт непосредствено с профила ви, трябва да излезете от страницата ни в социалната мрежа, преди да посетите уебсайта ни. Изцяло можете да забраните зареждането на приставките на Facebook и чрез използването на помощни програми за браузъра ви, например „Facebook Blocker“ (https://www.comparitech.com/blog/vpn-privacy/stop-facebook-tracking/).

Приставки на Twitter (напр. бутон за публикации в Twitter)

На уебсайта си използваме т.н. социални приставки („приставки“) на услугата Twitter, която е собственост на Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, САЩ („Twitter“). Приставките са обозначени с логото на Twitter под формата на синьо птиченце. Общ преглед на приставките от Twitter и как изглеждат те можете да намерите на адрес: https://dev.twitter.com/web/tweet-button.
Когато отваряте страница от уебсайта ни, която съдържа такава социална приставка, браузърът ви установява директна връзка със сървърите на Twitter. Съдържанието на приставката се предава от Twitter директно към браузъра ви и се вгражда в страницата. Чрез това вграждане Twitter получава информация, че браузърът ви е извикал съответната страница на уебсайта ни, дори и ако нямате профил в Twitter или не сте влезли в него. Браузърът ви ще изпрати тази информация (включително и IP адреса ви) директно към сървър на Twitter в САЩ и тя ще бъде съхранявана там. Ако сте влезли в Twitter, услугата може да добави посещението ви в нашия уебсайт непосредствено към профила ви в платформата. Когато взаимодействате с приставките, например използвате бутона за публикуване, тази информация също ще се изпраща директно към сървър на Twitter и ще бъде съхранявана там. Освен това информациите ще бъдат публикувани в профила ви в Twitter и ще бъдат показвани на контактите ви там.
Информация за целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната им обработка и използване от страна на Twitter, както и за свързаните ви с това права и възможности за настройки с цел защита на личния ви живот, можете да намерите на страницата с указания за защитата на личните данни от страна на Twitter, намираща се на адрес: https://twitter.com/privacy.
Ако не желаете Twitter да свързва събраните данни за нашия уебсайт непосредствено с профила ви, трябва да излезете от страницата ни в Twitter, преди да посетите уебсайта ни. Изцяло можете да забраните зареждането на приставките на Twitter и чрез използването на помощни програми за браузъра ви, например чрез „NoScript“ (http://noscript.net/).

3. Приставки на Google+ (напр. бутона +1)

На уебсайта си използваме т.н. социални приставки („приставки“) на социалната мрежа Google+, която е собственост на Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, САЩ („Google“). Приставките са например бутоните с обозначението „+1“ върху бял или цветен фон. Общ преглед на приставките от Google и как изглеждат те можете да намерите на адрес: https://developers.google.com/+/plugins.
Когато отваряте страница от уебсайта ни, която съдържа такава социална приставка, браузърът ви установява директна връзка със сървърите на Google. Съдържанието на приставката се предава от Google директно към браузъра ви и се вгражда в страницата. Чрез това вграждане Google получава информация, че браузърът ви е извикал съответната страница на уебсайта ни, дори и ако нямате профил в Google+ или не сте влезли в него. Браузърът ви ще изпрати тази информация (включително и IP адреса ви) директно към сървър на Google в САЩ и тя ще бъде съхранявана там. Ако сте влезли в Google+, услугата може да добави посещението ви в нашия сайт непосредствено към профила ви в платформата. Когато взаимодействате с приставките, например използвате бутона +1, съответната информация също ще се изпраща директно към сървър на Google и ще бъде съхранявана там. Освен това информациите ще бъдат публикувани в Google+ и ще бъдат показвани на контактите ви. Информация за целта и обхвата на събирането на данни и по-нататъшната им обработка и използване от страна на Google, както и за свързаните ви с това права и възможности за настройки с цел защита на личния ви живот, можете да намерите на страницата с указания за защитата на личните данни от страна на Google, която се намира на адрес: http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html.
Ако не желаете Google да свързва събраните данни за нашия уебсайт непосредствено с профила ви в Google+, трябва да излезете от страницата ни в социалната мрежа, преди да посетите уебсайта ни. Изцяло можете да забраните зареждането на приставките на Google и чрез използването на помощни програми за браузъра ви, например чрез „NoScript“ (http://noscript.net/).